Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Balıkesir'de Ahilik Haftası kutlandı

Balıkesir

Her yıl Eylül ayının üçüncü haftasında tüm Türkiye ile birlikte ilimizde de kutlanan Ahilik Haftası geçtiğimiz gün BESOB Başkanı Fehmi Erdem, BESOB Yönetim kurulu üyeleri ve oda başkanlarının Atatürk Anıtı'na çelenk koyup, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'n

Her yıl Eylül ayının üçüncü haftasında tüm Türkiye ile birlikte ilimizde de kutlanan Ahilik Haftası geçtiğimiz gün BESOB Başkanı Fehmi Erdem, BESOB Yönetim kurulu üyeleri ve oda başkanlarının Atatürk Anıtı’na çelenk koyup, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Atatürk Anıtındaki törenin ardından Balıkesir Valiliğinde Vali Yardımcısı Nusret Şahin’in kabul ettiği BESOB Başkanı Fehmi Erdem ve yönetim kurulu üyeleri ile oda başkanları Vali Yardımcısı Şahin’e bir çiçek takdim etti.
Vali Yardımcısı Nusret Şahin “Sizlerin şahsında bütün esnafımızın Ahilik Haftasını kutluyorum. Çok önemli ve ülkemiz için de çok önemli bir geleneğin temsilcilerisiniz. Bu gelenek bütün dünyaya örnek bir yapılanma. Bugün bu ülkenin ekonomisi bu noktada ise sizlerin ve sizlerin takip ettiği bu geleneğin sayesinde bu noktadadır. Her ne kadar bu bir esnaf geleneği olarak gözükse bile toplumun her kesimine etki eden bir yapılanma. Çok değerli bir geleneğin mensuplarısınız sizinle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum, Ahilik Haftanızı kutluyorum” dedi.
BESOB Başkanı Fehmi Erdem de Vali Yardımcısı Nusret Şahin’e teşekkür ederek “Esnaf teşkilatımız Balıkesir’in her ilçesinde, il merkezinde 86 odamızla, odaların bağlı olduğu Esnaf Odaları Birliği ile temsil edilmektedir. Balıkesir bu konuda esnaf teşkilatı olarak çok güzel organize olmuştur. İnşallah daha güzeli daha doğrusunu bulmak adına hep beraber çalışacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı